Monday, June 15, 2009

EXAM...!!!



fuh......
akhirnya selesai sudah perjuangan membuat asemen....
tinggal satu je belom siap...maybe akan di buat pd esk hari....
esok lieya EXAM....takutnye...paper Pengajian Islam plk tu....
harap2 blh la buat sebaik mungkin....exam pagi pukul 8.30a.m..
pengajian islam bunyi nye senang...tp istilah nyer lam bahasa arab membuat kan aku rasa agak takut...
bukan ape...soklan nyer senang sajork...
tp istilah lam bahasa arab x taw,,then kepala otak pn serta merta jd kusut....
pastu gabra x taw nk jwb ape...nk jwb cmne...padahal kacang aje....
x moh la jd cenggitu....

so,,, malam ni nk study elok2...
korang doakan lieya wat yg trbaik esok k.......
~~daaaa~~



**laillahaillalah....bru selesai azan isyak...jom solat yuk....

salam sayang
~~lieya lieyani~~


Friday, June 12, 2009

Budak TEMBAM....

minggu lepas ari khamis, jumaat, sabtu dan ahad lieya balik kG....dah 3 bulan x balik...rindu yg amat sgt kt family kt Trg sana....mula2 mama dah tnya...

mama: along balik dop kak zaini kawen 5 hb 6 ning....
along (aku): ermm...x tau agi ma...kalu balik ngan bas along x balik kot...tiket bas mahal...lgpun 17hb or 18 hb along dh nk balik...exm last paper 16hb..........
mama: Oooo...xpe lah kalu gitu gop...

mcm tu la perbualan aku ngn mama aku....pastu nak dijadikan cerita maksedara aku yg duk Sg. Buluh call tnya aku nk balik x ari sepupu aku kawen tu...so, aku jawab la x balik...then, die gi tau die nk balik naik kerete...aku dgr je nak balik ngan kereta berdesuuuppp aku jawab "nok balik gokkkk....."haha....lgpun anak die sorang je...kalau aku nk tumpang buleh sgt la...hihi....

aku sampai Trg ari khamis kul 10 mlm...pegi umah ateh aku sbb tok(nenek) aku ada d umah die...umah sepupu aku yg kawen tu dekat ngn umah ateh aku...mlm tu tido kt situ je...Si budak tembam tu anak ateh aku...montel kan die...geram aku nengok die....hihi...

nama dia NUR AMALIN HUSNA....family panggil Alin..

Alin bersama-sama kak Wani...wani nie adik aku yg ke-4...skg form 1..dh besar ko wani...dah jd anak dara dah...sekejap je masa berlalu...huhu.....


video alin...gelagat minah kecik nih menjadikan aku sgt geram kt dia...hehehe...

**sambil wat asemen sambil hapdet blog...rest kejap...next week exam final...very scary...huhu...

salam sayang

~~lieya lieyani~~

Tuesday, June 9, 2009

not feeling well...=(


selsema + batuk = DEMAM




**dh lama x wat entry...byk cerita nk stroymory..tp bila da ok skit akan di publish...huhu...

salam sayang

~~lieya lieyani~~