Sunday, November 2, 2008

sayu yg mencengkam hatiku

entah knp mlm ini ak rasa sunyi dan sepi...
knp ak jd mcmni...adakah ini mslh dr dlm diriku???
aku pun xtaw..aku konfius...adakah aku bermasalah atau dia bermasalah atau kedua2 mmpunyai masalah???...aku keliru dlm mnjalani kehidupan seharian....perasaan sayu yg mncengkam hatiku....
aku rindukan shayang ku n juga rindukan family ku...knp jarak memisahkan kita...knp ngn diri ak mlm ni ha....???

ya tuhan.......
bg lah aku petunjuk...aku bosan..aku keliru n aku rindu....
tatkala waktu ni ak sgt merindui keluargaku..
aku mahu balik umh...waktu cuti2 cmni ak nk brsama keluargaku...
aku nk jmpa mama, papa n adikku....
aku rindu amat pd diaorg...dh brp bulan x tatap wajah dieorg....argghhhh rindu nya.....
knp aku jauh sgt dr dieorg...aku sedih....
tiba2 kuar permata2 jernih dr kelopak mataku...
menangiskah aku??lantas bercucuran berderaian keluar....
aku x dpt menahan perasaan ini lg...
aku nk balik...aku nk balik...aku nk balik....=(

7 hati berbisik:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam kenal dik
apsal wendu2 nih..?
hhehehe
biasa la ek..
kalau duduk merantau nih..

itu la yg kita akan rasa...
rasa windu pada family...

nway...thanks ya singgah di blog kak yanie...

blog kamoo pun comel gak nih...
sweet jer...

tak per...pelan2 ek buat blog nih...

all da best..

(^_^)

asiahaha said...

akak, nape sedih2 ni? hehehe =)
klu nak bt, akk gi la kat cbox.ws..
nti sign up la.

jijin said...

olo-olo shiannya dia..
sabo yer!!

lieya shayunk said...

hye jijin...
dh sabo la ni yunk...

thnx jijin give me supporter...=)

lieya shayunk said...

hye kak yanie...

kite windu family kite r kak.huhu...
tu la asam garam hidup merantau kan kak...

thanx 4da pujian akk tu..hehe..=)

lieya shayunk said...

ye yunk..
akk sedih2 ni psl windu kt family la yunk...huhu...

ok2 nnti akk wat cbox tu keyh...
thnx yunk..shayang kamoo..=)

jijin said...

nak panggil lieya ke kak lieya ni..? hehe.. k.. jijin dah add dalam link list jijin..
salam kenal dari JIJIN dak nakal (nakal sikitt jek)
:D

kadang2 rindu sangat2 kat family apalagi kalau diingat2 kembali zaman kanak2 dikelilingi family kita kan?
bila dah besar2.. semua ada haluan masing2.. tinggallah mak ayah kat kampung menunggu kepulangan anak2..
perasaan ni datang bila kita sepi dan keseorangan.. sbb tu kita kena berkawan.. berjiran.. sekurang2nya terisi jugak kesepian dalam diri kita..