Thursday, May 28, 2009

111

hye bloggers semua........

happy semacam je aku ni....sbb pe happy sgt ni cik lieya oiii....
sebabnya angka kat atas tu la "111"......cantik kan number 111 ni...hehe...


111 ni jumlah follower aku sekarang....time kasih sgt2 kepada uols yg sudi bg support kat lieya dlm aktiviti berblogging ni...tanpa kalian sape la saya....cewah...ayat romantis d situ.....
lieya harap uols dpt la memajukan industry blog yea....rajin2 la komen blog lieya ni...blh naikkan NUFFNANG ku...muaahaha....

to my friend n my follower...time kasih kerana sudi singgah di blog "Lieya Lieyani Always Mish U" ni...walaupun entry nye just ringan ringan dan pasal kehidupan ku seharian aje....tanpa kalian blog lieya ni tak kan maju dan terus maju mcm tuannya....hik3...di harap selepas ini uols sudi sudi la bertandang di sini lg yea....sayang korang semua...muaaach...LEBIU....(~_~)

**maju ke aku ni...????(,")

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Wednesday, May 27, 2009

duit tuuuuuu.....
mata dh bling bling nmpk duit 50 ni....jap2 kalau duit ni ada 10 keping cmne ek...
RM 50 x 10 keping = RM 500.00 ye tawan tawan....knp ckp pasal duit ni....aku jd jutawan segera ke....atau dpt duit jatuh dari langit.......???musykil gak nih.......










tu gimik saje ye kawan kawan....just kidding...sbnarnya aku dalam dilema skrg....bkn persimpangan dilema yea....dekat akhir2 bulan ni korang paham paham la yo....aku tgh ketandusan duit sbnrnya....bkn la da tak de duit langsung...ada lagi....tapi kt mna yer....


ha....kat cni la tmpat nya....ada dlm ni...xleh nk kuar kan duit lor...msalah btl la atm ni...dh la duit lam akaun ada 50 hinggit je skrg...pastu atm ni bangang...suka2 ati je nk duit aku 10 hinggit...means aku leh kuarkan 40 hinggit sajork....yang aku hangen nyer dlm tuh tak de duit merah (RM10)....so cmne aku nk belanja ni...MARA lak masuk 28 or 29 or 30 hb...
wahai atm CIMB ku sayang.....esk ada la duit merah yo...kecian la kt adik manis yg chubby comel ni nk belanja pasar mlm esk....kalau tak nnti adik comel ni trus jd kurus sbb xleh kuarkan duit dan MAKAN2......hahaha...


**hidup untuk makan ke....atau makan untuk hidup....???

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Monday, May 25, 2009

Syurga Cinta.....


assalamualaikum......
camne ari weekend uols...ada aktiviti best tak...
semalam lieya pegi tengok muvie kt terminal 1 seremban....
cerita SYURGA CINTA....bg lieya cite ni best sgt...ni my opinion la..
korang punya citarasa lieya tak tau..ada jgk sesetengah manusia kt msia ni tak suka tgk cerita melayu...die suka yg omputeh je..kalau lieya sume lieya belasah...xde de nye nk berat sebelah...next week plan nk gi tgk NIGHT AT THE MUSEUM 2 plak...tiap2 mggu menapak kt wayang ni...ehehe...

lepas keluar wayang kul 4 tu trus menonong pegi lobby terminal 1...katanya ari ni pelakon syurga cinta ngan jangan pandang belakang congkak turun padang...ape lg serbu la pentas tu...mmg ramai giler org...jom layan gmbr la plk yea...nnti lieya explain satu satu...

masa ni Awal dan heliza ngah wat show...mereka nyanyi lagu aku bukan untukmu...best jugak suara Awal ni yea....jatuh cinta kat Awal ni lah...ops...terlebih sudah....hihi...

tengah2 heliza dan Awal bercakap kat stage...dtg ler amoi baju merah tu...uols nk taw sape...tu la lan pet pet...mmg lawak giler la...riuh satu terminal tu duk gelak kat die...dh la laki pkai lak baju gitu...astagfirullahalazim....bak kata haziq tom tom bak yg brlakun lam cite ni....hihihi...

yang ni pulak persembahan dari azlee dan lan pet pet senario...ari ni dieorg promosi dua filem metrowealth...cerita azlee ngn mazlan ni tajuknya Jangan Pandang Belakang Congkak....cerita die seram pastu ada lawak la kot...dah 2 org ni brlakun lam tu msti lawak pn ada kan....

lastly sesi autograf...lieya xleh amik autograf dieorg ni..sbb lieya x dpt poster...agak frust la jgk kan...tp nk wat cmne...da xde rezeki ape blh buat...last2 dlm bersalam je ngn Heliza ni...tu pn dah buat hatiku gumbira...hehe...suka tgk Heliza ni..comel org nya...biasa la org Terengganu kan comel2...eceh...perasan la plak....skali skala angkat bakul sendiri ape salahnya...tak salah kan uols...hahaha...Awal tu hensem ohh...lesung pipit die menawan hatiku...tp xleh nk amik gmbr die..sbb ramai sgt pempuan serbu die...biasa la kan...org hensem ramai peminat...huhu...

auuww...muka ku harus ada okeyh....tp agak buruk la gmbr ni..sila salahkan gmbar yea...haha...masa ni ngah dahaga giler + penat...tp tak pe,,hati rasa sgt gumbira...minggu dpn nk ronggeng lagi...yuk rumetku...kite kasi gegar terminal tu sblm kite balik kG....ahaks...lalala..;p


**after this sem tak berpeluang la nk ronggeng dan tgk wayang...huhu...Praktikal Oh Praktikal...

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Thursday, May 21, 2009

sinar fm On9 dan award

petang2 cenggini layan radio sinar fm on9 kat lappy ni best gak....
now lagu mamat - salju di danau rindu dan azie- kau tetap dalam anganku.....
dua2 lagu ni best seyh...kalau gi karaoke lieya suka nyanyi lagu azie yg ni...
i like lagu tarik2 cenggini..ahaks...smpai nk terkeluar urat tekak ku...tarik punya psl...
tp picing lari...muahaha...tp xpe asalkan leh lps kan tensiyon (tension)...tak gitu uols..sape2 nk gi karok roger2 la lieya yea...jom kite duet sesama...hik3....

Salju di danau rindu - Mamat
Tak pernah ku kesal
Memilih dir
imu
Biarpun pudar kelam masa silam
Bagiku kasih sayang satu anugerah
Tak ternilai olehku
Benarlah katamu hidup penuh pura

Tetapi tidak p
ada diri ini
Cintaku tulus suci lahir dari hati
Salju di danau rindu

Mengapakah sukar menyakinkan cinta

Yang terbiar layu disirami duka

Sedangkan diriku umpama pengemis
Mengharap kasihmu itu

Izinkanlah aku menyintaimu

Dan sesungguhny
a cintaku satu...

kau tetap dalam anganku - Azie
Sekilas ku teringat
Detik-detik
yang lepas
Indahnya p
erkasihan
Semacam ku rasakan
Tak sanggup rasanya
Sesaat ditinggalkan

Dan seboleh-bolehnya
Ku ingin m
engikutmu
Walau ke lurah dalam
Aku sanggup terluka

Demi kerana sayang
Apa jua kurela
Jiwa dan raga

Engkau saja yang sentiasa
Bermain di fikiran
Tiap masa
dan ketika
Tak terlintas di hati ini
Untuk curang kepada
mu
Oh kek
asih

Aku berharap pendirian engkau juga
Sama-sama pertahankan kebahagiaan
Walau diacu belati tajam mengugutku
Cinta aku kasih a
ku tetap untukmu
Sampai ke mati
Hanya itu mampu k
u beri

Tersentak lamunan
Bila diri i
ni disentuh
Oleh seseorang
Ku cuba damaikan
Hati yang kia
n berkocak
Agar perasaan sedihku ini
Tidak nampak


Di pusara ini
Ku sedia berdiri
Bersama doa-doa
Tak putus kuhulurkan
Itulah tanda
kasih... kasih
Kasih yang sebenar

Wajah dan senyumanmu
Sentiasa kuangankan
Aduhai sayang oh...




lieya dpt award lagi...award dari kak leena...mekasih akak...i lovin it..iklan Mc D jap...wah bila sebut Mc D nih lapo lak aih...nk bubur ngan Double Cheese beger and Ice lemon Tea satuuuuuuu.....verangan...!!!!hak3....


salam sayang
~~lieya lieyani~~

Wednesday, May 20, 2009

sekali jalan...hehe...

assalamualaikum.....
tajuk kat atas "sekali jalan" tu bermakna lieya kumpul sume skali tag yg lieya dpt dan publish dlm satu entry...amacam?? korang rasa ok ke tak....bagi lieya ok je...senang sikit...hehe....tak gitu kawan2....sambil angkat2 kening....hak3....sambil wat entry nih sambil dengar radio SINAR.fm Online kat lappy...best plak aih...mencurah2 idea dtg nk jawab tag dr korang sume nih....ngeh3....

1. tag dr kak ros

NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

~along (family)
~ lieya
~yaa (kengkawan kolej & sekolah)

MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

~ birthday mama, papa & adik-adik
~ birthday diri sendiri 1 SEPT 1986
~birthday my sayang

THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

~basuh baju yg bertimbun spt yg rumet aku ckp "no space doh"..hehe
~ dah siap basuh k ena la jemur plak....
~main game dream day honeymoon (verangan nk gi honeymoon...haha)

GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

~ handfon baru...syg, bila nk bli fon bru kat cyg nih...huuu..=)
~kamera
~buku motivasi (skg da ada 2 buah ; 1-buat sampai jadi ; 2- membina personaliti terbilang)

YOUR FAVORITE HOBBIES:

~ dengar radio
~tengok tibi
~layan lagu kt lappy

PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

~ laut atau air terjun
~ cameron highland
~genting...nak gi lagi!! xpuas la pegi baru ni...

FAVORITE DRINKS:

~ tea o ais l imau
~sirap limau
~honeydew a.k.a melon milk
~ carrot susu


THINGS ALWAYS FOUND IN YOUR ROOM:

~ bantal
~ selimut
~teddy bear..hehe...bsr2 pn nk teddy lg..hik3...
~ kipas...wa jib ado!!

FAVORITE COLORS:

~pink
~putih
~hitam

TOP FOUR HANGOUTS:

~ Terminal One, Seremban
~ Giant, Nilai
~ Midvalley KL
~ SOGO K L

Persons U LOVE SO MUCH:

~Papa & Mama
~Adik2 ku (angah, yana, wani, syahmi, syafiq)
~ my friends (rumetku, kwn sklh (geng kapal))
~ my shayang

"THINGS" SPECIAL TO YOU:

~ handfon ku skrg...aku pkai sejak dr form 6 until now
~ my teddy...sume teddy yg aku ada hadiah dr my sayang
~ gambar zaman sekolah...nostalgia zaman kanak2 ribena..kenangan tuuu...

YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:

Tag ni nak dipanja ngkan kepada:
~ seroja a.k.a my rumet...nk suh die sorg je yg wat...kepala ku udah bertandukk...hiiii...hiiii...

REASONS WHY YOU ANSWERED THIS SURVEY:

semoga ikatan persahabatan kite kekal selamanya...kau la teman paling sporting, tmpt aku mgadu masalah n more...semoga cpt ada pakwe ye cik sapiza...hahaha....;p



2. tag dr mama qaseh

1) copy gambar amal Islam di atas.
ok...dah paste...heee..=)

2) Kemudian pilih 10 sahabat anda dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama :
lieya nk bagi kat sape tag ni eh...jeng..jeng...harap2 org yg te rkena ni sudi la amik ye...ala tag dan award ni senang yo...bkn susah suh pikir smpai merekah otak pown...ahaks...lalala....


3. tag dr kak zana (ikiqzana)

1. Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..

- orangnya senang didekati,
- sangat sensitif,
- suka buat ape yg dia suka
- seorang yang happy go lucky
- suka makan makanan yg pedas-pedas
- suka shopping mopping gitu....hehe....
ops terlebih bagi la plak...nak 5 d beri 6...over tol la aku ni kan...hehe....


3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
1. lieya suka makan..haha..ptt la tembam...hak3....lalala...
2. lieya suka ketawa...bila ketawa tu sgla masalah trus ilang...
3. suka sms...tet..tet...
4. skg hobi baru suka main game plak....
5. suka dgr lagu tak kira la lam radio or kat lappy
6. suka tgk tv
7. suka baca buku motivasi
8. sembang-sembang ngan my rumet
9. window shopping...hehe
10. sukakan keindahan alam semulajadi dan ketenangan

4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

1. mama qaseh - mama kpd adik qaseh yg comel itu...

2. wyn planet - mama kpd adik yaeesh

3. mama mya- mempunyai anak gadis yg comel

4. kak ty- ibu kpd 2 org anak iaitu akak dan firdaus

5. leadleedeea - seorang guru dan cantik orgnya...yg plg pntg die adalah org 'ganu kiter'
6. -
7. -
8. -
9. -
10. -

award dr kak zana....so beautiful (butterfly tile + froggie)


** akhirnya selesai sudah....kpd pemberi tag lieya ucapkan jutaan terima kasih...kepada penerima tag pulak lieya harap korang dpt terima ngan ati yg terbuka...tak mo terpaksa okeyh...kalau tak nak buat pun tak mengapa...i tak kisah pown...tp lam ati amik kisah la jgk sikit cinonet gitu...hope uols happy la yea...to kak zana,,,thanx 4da award yg pink tuh...cute gilos....heee;)


salam sayang
~~lieya lieyani~~

Wednesday, May 13, 2009

ehem2...eleh-eleh wat2 batuk plak...padahal skrg cuaca tgh panas...bknnya sejuk nk batuk2...hihi...
panas la uols...uols x panas ke....bilik aku ni dah la xde ekon...ada ekon kan besh...verangan aje la kije nye...kalu da tdo masa ni xleh la nk hapdet blog....hik3.....

nak cerita ape ek??? ermmmm,,,,jap2 nk pikir dulu....
haaaaa.....cerita ari sabtu ari tu...aku gi jenjalan kat tanah tinggi....tinggi ker...tinggi la jgk...kalu terjun alamatnya ke lubung kubur la kamu....ahahaha.....akhirnya aku sampai gak ke GENTING setelah berhempas pulas dgn 1001 dugaan dan cabaran.....yihaaa yarippa....smbil tepuk2 tgn mcm pinguin lam cite pingu tu...ahaks....;p

meh layan gambo sambil tu aku cerita ceritut la skit yooo.....=)

dalam train nk pi KL Sentral...harus berpitcha dlu wif seroja....hehe...lam train pn jadik ye...;p

aku sampai genting lam kul 1 lebih cmtu la...ari sabtu ni public holiday...so time nk bli tiket tu ramai giler manusia.....syukur leh jgk pi sana...time ni kat skyway...ngah beratur nak naik gondola...korang tgk la blkg tu ramai giler manusia...huhu...

finally...tadaaaa...welcome to Genting....time ni aku rasa mcm duk oversea...kat cni kan sejuk...xyah pasang ekon da...ekon semulajadi dah ada...ahaks.....

ni la permainan first kitaorg....main permainan air....nk main benda alah ni punya la lama beratur...ramai nye la org kat dalam ni...nak main punya pasal belasah je la....asal dpt main sudah....hehe....main permainan ni korang akan basah lencun la...aku duk depan skli...basah nye toksah cakap la...satu bdn basah....basah2 pn tp BEST....hehe....

yang ni plak aku main permainan kapal....kecut perut woo main mainan ni...tp bila tgk org lain naik cam OK je...bila turn aku gayat semacam je rasa.....poning palo eden naik bendalah ni...huhu...

environment outdoor genting....cantik gilos...

kabus kuat giler masa ni...gambar pn x bape clear sgt....skurang2 nya leh gak rasa duk tmpt sejuk kan....hiks....;p

masa ni da kul 6 ptg tp cuaca mcm da nak malam....kabus la...memutih je ha....org yg itam pn leh jd putih...masa ni la nk verangan jd putih pun kan....hahaha....now,time to go back....bye2 genting....next time we ols come again yeah.....mish this moment....my friends...u r the best friend in the world....very the sporting habissss......sayang korang bangat....mmmuachhh...


** entry ni byk gambar je...sory la kalau uols muak nengok gambar2 ku yg x bape cantik tu....tp hakikatnya aku tetapp comel...ahaks...perasan lg...sila muntah....;p.sok kelas kul 8a.m....tito dulu...adios....


salam sayang
~~lieya lieyani~~

Friday, May 8, 2009

holiday part 2

Ok2...skg aku nk continued cerita ceritut holiday aku tempoh ari...pagi ari sabtu spt biasa bgun kul 9 lbh...pas mandi wangi2...gi bekfest plk...maksu buat mee goreng ngan air kopi...pas setel mkn mak su ckp kul 1 tghri nk g kat kenduri kawen plk...upenyer yg kawen tu bdk kolej aku gak...yg pmpuan tu bru je pas SPM...yg laki tu mb 20an kot...bdk laki tu la dak kolej aku nye...


smpai2 je trus mkn...lapo sgt ke aku ni...tgh2 mkn ada org nyanyi..tp suara die tak la sdp mane pon...tp mknan die tak sdp la uols...pas mkn je trus aku membuang....sakit perut tuhan aje yg tau masa tu...

pas balik kenduri trus gerak gi PD...on da way gi PD sakit perut aku ni makin menjadi2...sampai berdiri bulu roma...mak aihh...mmg xleh blah dugaan nk gi PD ni...ada je pnyakit yg dtg......
akhirnya....dgn jayanya sampai jugak aku ke PD...WELCOME TO PD CIK LIEYA....hahaha....


smpai PD berdesup gi tandas....org kt tndas bkn main ramai....aku da xleh nk tahan da ni...tp berkat kesabaran yg tggi...akhirnya aku dpt la jgk melangsaikan apa yg ptt...trettt tet tet....hehe...

kul 5 lbh start mandi manda smpai la ke maghrib...fuhhh...mmg lama giler la aku berendam lam air pantai tu...rasa puas yg amat sgt....msuk lam air laut je skit perut pn ilang...alhamdulilah...kalu x ilang gak aku buang je lam air laut tu...hahahaha...gila la plak aku ni..;p

paksu suami mak su ngn anak die aiman...masa ni tgh makan...lapo giler...aku pn join skli...lapo la main air lelama....amik tenaga dulu pastu smbung balik....hehe....

malam tu tido umah mak ngah kt Mambau...mak ngah adik ipar paksu...pagi tu gerak ramai2 gi umah nenek Sendayan...nenek ni mak kpd paksu...kiteorg masak ramai2 kt sana...best gak dpt tlg menolong masak sama2....setel masak,,time to eat plak...jom makan....hehe....
ptg tu plak...time to back home...sblm balik harus amik gambar dulu...wat kngangan d rumah atok wat kali trakhir...nnti bila aku dah blik trg nan ado eh nak mai cni lg dah...huhu...ptg tu jgk kiteorg gi jenjalan kt CITY PARK....best gak tgk ikan besar2....geram aku nengok...rasa nk amik sekor nk goreng...xpun masak 3 rasa pn sodap....haha...

bergambar dulu sblm balik....sebelah kiri tu la mak su...thanx mak su bawak kami jenjalan area N9 ni...kalau xde maksu kiteorg x knl pn PD,Sendayan,Mambau tu sume....sbb nak gi ngan kenderaan awam tak dapet la...thanx a lot mak su...sgala pengorbanan mu kami hargai.....cayang mak su sgt2.....=)~~THE END!!~~


**dah kul 2 pagi...tito dlu yea...esk kelas lagi lah...kul 10.00 plk tuh...adoi...malas tp terpaksa...uhukk...=(



salam sayang

~~lieya lieyani~~

Wednesday, May 6, 2009

holiday PART 1



lambat benor aku wat entry pasal holiday aku nih....
maklum la gmbo2 bru je transfer kt laptop nih...tu yg terlewat publish...hehe....
ari jumaat kan labour day....aku rasa mcm nk kuar je dr kolej ni...
pastu aku decide nk g umah mak cik aku kt SG.BULUH....ptg tu aku da siap kemas bagai...then tgh2 nk bersiap aku mesej la mak cik aku tu bgtaw yg aku nk bertandang umah die...
20 minit kemudian tefon aku berbunyi...mak cik aku kol seyhh...then tgh2 ckp pung pang2 tu die kabo la die ada kt S.ALAM...die ada kt sana melawat mak sedara die demam katanya....die pn nk tdo sana mlm tu....
aku ni tgh tacap pkai bedak n nk pkai tudung trus frust menonggeng.....alahai...apa la nasib...plan tak menjadi lorrrr.....
kebetulan sblm tu sembang ngan Maiza...bdk umah aku ni jgk...die kabo nk gi umah mak su die kt Lenggeng...tingggg....dpt idea ape kate aku ikut skli...muahahaha.....maiza kol mak su bgtaw aku n pieja a.k.a seroja nk gi jgk umah die....then mak su ckp OK....yahooooo...yabeda beduuuuu....leh kuar jgk akhirnya aku dr kolej ni....
kul 8.30 mak su mai amik.....kiteorg tggu kt pak guard hostel...sambil2 tu pe lg...posing la beb...nama pon blogger tegar...verangan + perasan la aku ni...hahaha.....



pastu mak su mai amik...then die ckp nk gi berubat anak die kat SALAK...nk gi umah ustaz katanya...kiteorg follow je la mak su tu haaa....suka2 leh jln2 gi SALAK...suka nya lam ati tak ubah mcm banduan bru kuar penjara...hak3....
dlm kul 12 lebih bru smpai umah mak su kt lenggeng...pas balik berubat tu gi makan dulu kt Nilai...kedai nasi bubur kot...bersebelahan bgunan Pizza Hut & kFC....perut kenyang...mak su belanja...org belanja ati pn berbunga2 riang kesukaan...mkn pree katakan....hehe...
ngantuk da....msuk bilik Syasya anak maksu...mata plk xnak lelap...still keras kelekung...kuar kan kamera...jom pitcha.....yeah.....;p



**to be continued part 2...mau tito dulu...sok klas kul 8a.m lg...uhuk...;p

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Monday, May 4, 2009

aku HAPPY

selamat malam....
dh lama x post entry kat blog ni....
dah seminggu gamaknya tak berblogging...
dah bersawang blog cik lieya ni ha....
maklum la tuannya terrrr sangat la busy + tak de idea = .....###@@@$$???
sebenarnya minggu lepas lieya exam midterm..paper last 27 hb 4...
29 hb da start kelas balik...tu la yg busy sgt tu....

minggu lepas jgk la minggu yg paling pressure aku rasa.....
da la minggu exam...pastu ada kelas plk pas tu....
ape salah bg cuti seminggu pas exam tu...blh gak aku enjoy or balik KG....
tp apakan daya...kalau x gi kelas attandance kurang....
attandance plk tak nak kurang dr 80%...means dlm 1 sem blh ponteng skurang2 nya 4 kali je....
bapak gila kan kolj haku ni....tu la yg wat aku tensen sgt tu....

cuti 1 mei, 2 mei, 3 mei aku melepaskan tensen aku....
aku keluar kolej cari ketenangan.....
aku gi umah maksu kt Lenggeng N9 ngan kwn2 ku Pieja & Maiza.....
mmg syok gi umah die...ari sabtu gi PD (port Dickson)....


gi mandi2 kt PD pastu gi Mambau N9...tido umah mak ngah biras mak su....
ari ahad gi Sendayan N9...umah mak mentua mak su....
ptg ahad gi Seremban 2, Jaya Jusco then City Park.....
malam bru sampai umah mak su balik.....
waaaahhhhh percutian ku yg memenatkan tp sgt la malatop BEST......

byk yg aku nk story mory psl cuti2 m'sia aku ni....
tp mB aku post esok kot...mlm ni dah lotih....
kul 8 mlm td bru sampai kolej.....esk kelas kul 8 a.m.....
so kna tdo awl.....
daaaaa....selamat malam......layannnnn...ZZZzzzzzzzzz.......=)



salam sayang
~~lieya lieyani~~