Friday, February 13, 2009


tanggal 13 feb 2009 ...adalah.....
hari lahir seorang yg amat ku sayangi....
selamat hari lahir sayang...
semoga dirimu di rahmati allah....
terima kasih kerana telah memeberikan ku kebahagiaan selama perkenalan kita...
diri mu amat bermakna bg diriku....
ku harapkan mahligai cinta kita berkekalan selamanya...
hope u happy always....
cyg syg kamu sangat2.....


Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu

....selamat ulangtahun sayang....

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Thursday, February 12, 2009

4.00 a.m

jam sudah menunjukkan pukul 4.00 pagi...
huh...aku masih lagi bersengkang mata utk membuat tugasanku
yg entah bila akan siap.....
sungguh berat utk mnyiapkan tugasan ni....
sakit badan di buatnya duduk d kerusi ber jam2...
demi masa depan ku....
ku cuba wat yg terbaik...
chaiyok2....adios....

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Wednesday, February 11, 2009

asemen mOOd...


hurm... hari ni takde klas... so ape yg aku lakukan pd hari ini ialah... BUAT ASEMEN...yeah.... hati ku berkobar2 nk siapkan asemen ni sblm blik cuti sem.... exam plk da dekat.... mna nk study lg mna nk wat asemen lg.... so aku tekad lam diri ku nk siap kan jgk walau ape rintangan dan halangan yg ada... akan ku harungi dengan semangat juang yg ada nie.... ceewahh.... ayat mcm serikandi plak dah.... suka ati ko la lieya.... janji ko wat yg terbaik utk diri ko dan masa depan ko.... hiks..... "alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan".... ewah...ewah...ewah....=)




salam sayang ~~lieya lieyani~~

**lieya sedang gigih membuat asemen....hehe..(~_~)

Monday, February 9, 2009

Ku Ingin Kamu....

dalam hati ku sekarang ada banyak rasa yg aku rasa....
rasa tak tenteram....
rasa tak aman....
rasa rindu kat seseorang....
rindu kat mama papa n adik2....
kenapa lam diri seseorang insan mesti ada perasaan sebegitu.....
kadang2 aku ingin letakkan perasaan tu jauh2....
tp aku x mampu nk menghalangnya...
ia nya pasti hadir tanpa di undang....
walaupun zahir nya aku gembira....
tetapi di batin ku hanya tuhan saja yang tahu....
hati ku gelora dan terus bergelora...

kenapa masa dan waktu menjadi kan aku sebegini....
aku lemah.....
tiada berdaya untuk membawa hati yg gelora ini.....
aku mampu berdoa hanya tuhan saja yang memberi kekuatan utk diriku berdiri...
menempuh dugaan dan rintangan yg penuh pancaroba di muka bumi ini....

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas


salam sayang
~~lieya lieyani~~


Sunday, February 8, 2009

We're Fwenz Rite???

Adakah anda tahu hubungan antara 2 biji mata anda ??


Mereka berkedip bersama..... ......,

Bergerak bersama...... .....,

Menangis bersama..... ......,

Melihat bersama dan......... .,

Tidur bersama..... .....

Meskipun mereka tidak pernah melihat antara satu sama lain.....

PERSAHABATAN seharusnya seperti itu......... ....

Kehidupan akan berasa KOSONG tanpa KAWAN .........


Kita kawan kan ??????


Fwenz Forever...


time kasih kpd mama qaseh coz bg pic yg cute miut ni kat lieya....cantik n comel bangat...i love in it...hehe.....

lieya nk pass kat kawan2 plk lah...

1) seroja a.k.a my fren
2) nurulAin_butterfly
3) @tooney rooney@
4) kak lieya
5) lea
6) cathenclox

7) rumzan
8) mimie kusya
9) memori dazz

salam sayang
~~lieya lieyani~~

Thursday, February 5, 2009

dpt present today...

salam...
ari ni lieya penat banget....
mana tak nya kelas memanjang je ari ni....
start kul 11 smpai 1...
then break kejap lunch hour...
after that start balik kul 2 ptg smpai 3 lbh...
pastu g library smpai kul 6.30 ptg...seharian ku di kolej....huhu...
klass ari ni byk discuss pasal asemen & exam....
so tu pasal la yg busy melampau2 mggu nih....

berbalik kite pd tajuk di atas....
cewah ayat skema smcm jer...
hak3...
pas je aku blik dr food court lunch hour td....
on da way nk g kelas lalu la lobby kolej....
tup2 teringat ada seseorang mau ngepos present buat ku...
dh smpai depan patah balik gi kt receptionist...
tgk kat list surat2 yg smpai ari ni ada nama ku....
wah akhirnya ada jgk state nama ku dlm itu buku...(ayat cam tamil je...hiks...)
bg tahu kt akak receptionist tu nk amik barang...
then die pun huluq la....
tadaaaa.........



ni la present nyer....
from mama qaseh (my qaseh blog)....
mekasih ye akk...adiah tu cntik bangat.....
buah terung tu....i like the colour...purple....


by the way...thank u so much...i really appreciate it....=)

salam sayang
~~lieya lieyani~~

** time to wat asemen dh bermula...hehehe...i like...wlaupun x like...;p

Wednesday, February 4, 2009

bz..bz..bz...;(


salam....
dah lama x meluahkan isi hati dan rutin harian aku lam blog nie...
bukan tak nak bercerita tp sekarang sgt lah bz...
nak2 dah dkt abis sem lagi lah melampau bz nye...
asemen bertimbun2 nk kna submit by this week....
tp yg dh siap just 60% sahaja....
yg 40% lg dlm proses nk mnyiapkan...
aku harap sem ni aku akan wat terbaik dr sem lps...

sem lps aku agak bangga dgn diri ku sendiri....
subjek yg aku amik sem lps semuanya lulus ngn baik...

1) Quantity Surveying Practice A (QSPA) - A
2) Group Project (the killer subject + presentation) - B+
3) pengajian msia - B+
4) Construction economics - B
5) measurement B - C

pointer aku sem ni pn ckup2 mkn gak lah...dpt 3.17 GPA
wah,,,terharu banget...yg aku x prcya skli ialah subject group project...
mmg tuff giler....ingt lagi kiteorg trpksa gi interviu company architecture...
sbb kitaorg wat tajuk "maintenance factors in building design"...
mula2 tu survey area seremban je...seremban ok lah sbb gi naik kete...
so xde lah penat sgt...
lecture suh kiteorg interviu 30 company..see byk kan...jenuh la nk g 30 company tu...
1 pun blm tau nk layan ke idok....huhu..

after that kiteorg mulakan misi survey di KL....
company KL blh d katakan **sombong** gak lah...
die kan company yg bgus n berkaliber...
first kiteorg gi ampang...
pnya la seksa tuhan aje yg tahu...
redah cuaca panas...dengan x taw tempat nyer...main redah jer...tabah kan hati je msa tu...
nk cri company pnya la ssh...jalan2 area ampang point tu pnya la x teratur...
nk cri jalan mamanda ape tah...smpai pts smgt pn ada....
mmg seksa sgt...dh jmpa company xnk d layan plk...
die ingt kami direct selling bagai lah...
pastu ada yg ckp bz lah xleh layan....mmg lah dieorg nih...
xkan xleh tlg sikit pn...
die dlu pn pnh jd student jugak....
so mcm ni ke rakyat msia....?? lu pk la sndri...
keesokannya pegi plk interbiu area mid valley...
tp hampa sgt2...
company2 kt ctu lg la xnk bekerjasama...
patah hati, patah semangat pn ada msa tu...
penat sgt2 tuhan aje yg tahu...
duit pn byk terbang.....
itu lah pngalaman yg x bleh d lupakan....
serah pd nasib je la wat group project ni....

at the end result group kami dpt B+....
antra group yg trbaik n x d sangka2 jgk la dpt cenggitu....

so this sem aku akan trus brusaha nk dptkan pointer yg tggi...
and nk wat asgmnt biar dpt A...
ni misi aku utk sem ni....
i hope i will can do it....

**p/s : exam da nk start 10 hb ni...my paper just 16 & 17 feb...chayok2....u can do the best honey...=)