Thursday, October 29, 2009

jalan-jalan cari makan...

tajuk tak bleh blah uols....jalan-jalan cari mkn gitu...rancangan yg memaparkan makanan2 yg boleh meliurkan rongga2 tekak uols...tak gitu...hahaha....

entry lieya kali ni nak tunjuk makanan2 yg sama tapi tak serupa...aik cmne tu...takpe2...ilex uols...kite tgk satu persatu k...dengar dan paham ape yg cik lieya nk story kan nih...wahhh lagak mcm cikgu...kuang3....

jumaat lepas mama lieya wat trip pegi KL...ada convetion CAELY yg ke 23Tahun...sama umo ngan lieya je company ni...so convention kali ni di buat di Hotel Sunway Pyramid...so mama lieya booking 2 buah bas...dua-dua bas tu penuh uols...mama lieya buka stokist CAELY so kena la ajak anak buah pegi convention...mama lieya buka stokist CAELY ni tahun 1996 smpai la skrg...lama jgk tempoh masa tu...

CAELY ni syarikat MLM yg mana ramai pengedar perempuan...nk taw kenapa ramai perempuan...sebabnya syarikat ni adalah syarikat BAJU DALAM a.k.a BRA/COLI yg terkenal...
kesemua bra die d jual d stokist sahaja..d shopping complex takde ok...coli die selama lieya pkai so far sgt2 la OK dan Tahan...kalo korang nk cuba leh order ngn lieya,,,gilo ko jual bra lam tenet...takpenah d buat org kan...muahaha....kalo uols nk try pegi la d stokist2 berhampiran uols ye...CAELY tak terhad pada bra saje...brg2 keperluan rumah pn ada jgk...means Pelbagai la brg2 die...

back to the story jalan2 cri makan semula...td tu intro je...hehe...

majlis ni mmg besh giler ar...sbb nya dlm kite duk happy2 tu of cos la ada ucapan, persembahan kan dan banyak lagi...yg paling besh mlm tu kiteorg dihidangkan dgn 8 HIDANGAN MAKANAN...8 uols...byk tu dlm satu mlm uols mentekedarah 8 jenis mknan...mmg kenyang tahap gaban la...

mknn yg pertama siap naik pentas then dayang2 bawak turun dr stage dan hantar ke meja masing2...wahh...mcm raja dan permaisuri lagaknya...see siap ada api kt tengah2...masa ni tgh jakun...haha..org nk senduk mknan kite sibuk amik gambo...haha..

ni makanan yg ke berapa ntah...sup sirip ikan yu...sedap dan rasa lemak2 gitu...


dan yang ni plak ikan patin masak stim...ermmm...blh la layan...sedap then rasa halia kuat sgt la...
actually lagi 5 pict malas nak snap plus lieya kena naik stage...so org2 d meja tu tak meringankan tangan nk men snap gambo jadinya nan ado la gambo nya...yang lieya ingat la mlm tu ada udang galah masak merah, nasi goreng cina, laici kang kot, sayur campur dlm tu ada cendawan,brocoli n mcm2 lg la...Tema mkn2 mlm tu CHINESE style...so, nasib la kamu...hehe...

nak taw ape yg lieya wat atas stage tak......???? TUNGGUUUUU......(~_^)

salam sayang
~~lieya lieyani~~

6 hati berbisik:

[-suziey-] said...

waaaa sedap tu mkn kt hotel sunway..ouh mlm jual bra..hmmm..bisneswoman la ni..hehe

Mama Qaseh said...

Wahhh manyakkknya mkn..
Pe laa gaknya dak ni wta ats stage kan..
Ok akk tguuu ni

atty's said...

lama dah tak makan sup sirip yu tuh..

☆ lieya latif ☆ said...

akak mmg suke makan kat hotel yg wat menu chinese ni lieya.....tapi biasenye bile sampai menu nasi tu sure akak dah tak mkn sbb perut dah full...heheheheh....tp sup sirip yi tu mmg akak suke...bermangkuk2 leh bedal...

Mrs Taj said...

uishhh ikan patin my fav!

E.d.Y said...

wah..mewah dan sedap..nyum nyum nyum