Friday, May 8, 2009

holiday part 2

Ok2...skg aku nk continued cerita ceritut holiday aku tempoh ari...pagi ari sabtu spt biasa bgun kul 9 lbh...pas mandi wangi2...gi bekfest plk...maksu buat mee goreng ngan air kopi...pas setel mkn mak su ckp kul 1 tghri nk g kat kenduri kawen plk...upenyer yg kawen tu bdk kolej aku gak...yg pmpuan tu bru je pas SPM...yg laki tu mb 20an kot...bdk laki tu la dak kolej aku nye...


smpai2 je trus mkn...lapo sgt ke aku ni...tgh2 mkn ada org nyanyi..tp suara die tak la sdp mane pon...tp mknan die tak sdp la uols...pas mkn je trus aku membuang....sakit perut tuhan aje yg tau masa tu...

pas balik kenduri trus gerak gi PD...on da way gi PD sakit perut aku ni makin menjadi2...sampai berdiri bulu roma...mak aihh...mmg xleh blah dugaan nk gi PD ni...ada je pnyakit yg dtg......
akhirnya....dgn jayanya sampai jugak aku ke PD...WELCOME TO PD CIK LIEYA....hahaha....


smpai PD berdesup gi tandas....org kt tndas bkn main ramai....aku da xleh nk tahan da ni...tp berkat kesabaran yg tggi...akhirnya aku dpt la jgk melangsaikan apa yg ptt...trettt tet tet....hehe...

kul 5 lbh start mandi manda smpai la ke maghrib...fuhhh...mmg lama giler la aku berendam lam air pantai tu...rasa puas yg amat sgt....msuk lam air laut je skit perut pn ilang...alhamdulilah...kalu x ilang gak aku buang je lam air laut tu...hahahaha...gila la plak aku ni..;p

paksu suami mak su ngn anak die aiman...masa ni tgh makan...lapo giler...aku pn join skli...lapo la main air lelama....amik tenaga dulu pastu smbung balik....hehe....

malam tu tido umah mak ngah kt Mambau...mak ngah adik ipar paksu...pagi tu gerak ramai2 gi umah nenek Sendayan...nenek ni mak kpd paksu...kiteorg masak ramai2 kt sana...best gak dpt tlg menolong masak sama2....setel masak,,time to eat plak...jom makan....hehe....
ptg tu plak...time to back home...sblm balik harus amik gambar dulu...wat kngangan d rumah atok wat kali trakhir...nnti bila aku dah blik trg nan ado eh nak mai cni lg dah...huhu...ptg tu jgk kiteorg gi jenjalan kt CITY PARK....best gak tgk ikan besar2....geram aku nengok...rasa nk amik sekor nk goreng...xpun masak 3 rasa pn sodap....haha...

bergambar dulu sblm balik....sebelah kiri tu la mak su...thanx mak su bawak kami jenjalan area N9 ni...kalau xde maksu kiteorg x knl pn PD,Sendayan,Mambau tu sume....sbb nak gi ngan kenderaan awam tak dapet la...thanx a lot mak su...sgala pengorbanan mu kami hargai.....cayang mak su sgt2.....=)~~THE END!!~~


**dah kul 2 pagi...tito dlu yea...esk kelas lagi lah...kul 10.00 plk tuh...adoi...malas tp terpaksa...uhukk...=(



salam sayang

~~lieya lieyani~~

4 hati berbisik:

@tune® said...

maksu ko mcm mude n cantek jer
ape rahsia??

mummYaeesh said...

hamboii sakan..syoknye la!
plg syok part makan2 tu!

☆ lieya latif ☆ said...

seronok tgk korang enjoy2 nie...teringat mase akak jaman mude mudi he he he....

lea said...

bestnya bercuti...
dapat makan-makan