Wednesday, May 13, 2009

HolidaY D GenTing.....

ehem2...eleh-eleh wat2 batuk plak...padahal skrg cuaca tgh panas...bknnya sejuk nk batuk2...hihi...
panas la uols...uols x panas ke....bilik aku ni dah la xde ekon...ada ekon kan besh...verangan aje la kije nye...kalu da tdo masa ni xleh la nk hapdet blog....hik3.....

nak cerita ape ek??? ermmmm,,,,jap2 nk pikir dulu....
haaaaa.....cerita ari sabtu ari tu...aku gi jenjalan kat tanah tinggi....tinggi ker...tinggi la jgk...kalu terjun alamatnya ke lubung kubur la kamu....ahahaha.....akhirnya aku sampai gak ke GENTING setelah berhempas pulas dgn 1001 dugaan dan cabaran.....yihaaa yarippa....smbil tepuk2 tgn mcm pinguin lam cite pingu tu...ahaks....;p

meh layan gambo sambil tu aku cerita ceritut la skit yooo.....=)

dalam train nk pi KL Sentral...harus berpitcha dlu wif seroja....hehe...lam train pn jadik ye...;p

aku sampai genting lam kul 1 lebih cmtu la...ari sabtu ni public holiday...so time nk bli tiket tu ramai giler manusia.....syukur leh jgk pi sana...time ni kat skyway...ngah beratur nak naik gondola...korang tgk la blkg tu ramai giler manusia...huhu...

finally...tadaaaa...welcome to Genting....time ni aku rasa mcm duk oversea...kat cni kan sejuk...xyah pasang ekon da...ekon semulajadi dah ada...ahaks.....

ni la permainan first kitaorg....main permainan air....nk main benda alah ni punya la lama beratur...ramai nye la org kat dalam ni...nak main punya pasal belasah je la....asal dpt main sudah....hehe....main permainan ni korang akan basah lencun la...aku duk depan skli...basah nye toksah cakap la...satu bdn basah....basah2 pn tp BEST....hehe....

yang ni plak aku main permainan kapal....kecut perut woo main mainan ni...tp bila tgk org lain naik cam OK je...bila turn aku gayat semacam je rasa.....poning palo eden naik bendalah ni...huhu...

environment outdoor genting....cantik gilos...

kabus kuat giler masa ni...gambar pn x bape clear sgt....skurang2 nya leh gak rasa duk tmpt sejuk kan....hiks....;p

masa ni da kul 6 ptg tp cuaca mcm da nak malam....kabus la...memutih je ha....org yg itam pn leh jd putih...masa ni la nk verangan jd putih pun kan....hahaha....now,time to go back....bye2 genting....next time we ols come again yeah.....mish this moment....my friends...u r the best friend in the world....very the sporting habissss......sayang korang bangat....mmmuachhh...


** entry ni byk gambar je...sory la kalau uols muak nengok gambar2 ku yg x bape cantik tu....tp hakikatnya aku tetapp comel...ahaks...perasan lg...sila muntah....;p.sok kelas kul 8a.m....tito dulu...adios....


salam sayang
~~lieya lieyani~~

10 hati berbisik:

@tune® said...

nape x g taim weekdays..konfem xramai orang

Mama Qaseh said...

Amboi jalan sakan yang..puas g laut naik gunung plak yea hehe..sonoknya g genting..last akak pg dulu thn 2004 msa g honeymoon laa kononnya huhu..Da rzeki t nk bwak Qaseh g sna laa..best kann

mummYaeesh said...

mmg skang ni musim panas!(wah ada musim kekdahnye)

mmg panas giler..abis weols kena ruam sbb panas sgt!
best jerk kan gi genting time panas2 ni tp klu time public holiday..mm kim slm jerk la nak ke gnting tu!badan sejuk tp hati lak panas..ramai sgt org nak kena beratur berejam2 bru leh main!adeh

SiS-lin said...

mmg seronok gi genting tu...sejukkkk
bila la sis nk gi lg kali ke-3.....nk main indoor lak...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya, mmg skrang tgh panas...akak ni tdo malam 3 kipas hale kat akak, ni yg konon2 nak kecek hubby soh pasang aircond nih he h ehe...tapi akak ni plak jenis kalah aircond, cepat jek kaki akak ni simpul biawak kalo sejuk sebab aircond.....hu hu hu

wah seronok ko gi jalan kat genting..... bestkan...sejuk jek, kalo laa cuace katgenting tu same kat putrajaya ni alangkah bestnye he he hehe hari2 gi keje pakai mafla....cewah!!!

atty's said...

ingat nak bawak fir naik genting ar..dia je lom penah g lagik

Dee said...

syoknyer gi genting!!

Mama Mya said...

waaa bestnye bercuti di genting...

mama mya
http://www.quefamili.com

leadleedeea said...

Genting mmg beshhhhhhhhhhhh.....nak pegi lagiii...huhu

ikiqzana said...

salam lieya... anda telah d tag, sila ambik d blog k zana.. nape jom borak2 x kuar??