Wednesday, May 6, 2009

holiday PART 1



lambat benor aku wat entry pasal holiday aku nih....
maklum la gmbo2 bru je transfer kt laptop nih...tu yg terlewat publish...hehe....
ari jumaat kan labour day....aku rasa mcm nk kuar je dr kolej ni...
pastu aku decide nk g umah mak cik aku kt SG.BULUH....ptg tu aku da siap kemas bagai...then tgh2 nk bersiap aku mesej la mak cik aku tu bgtaw yg aku nk bertandang umah die...
20 minit kemudian tefon aku berbunyi...mak cik aku kol seyhh...then tgh2 ckp pung pang2 tu die kabo la die ada kt S.ALAM...die ada kt sana melawat mak sedara die demam katanya....die pn nk tdo sana mlm tu....
aku ni tgh tacap pkai bedak n nk pkai tudung trus frust menonggeng.....alahai...apa la nasib...plan tak menjadi lorrrr.....
kebetulan sblm tu sembang ngan Maiza...bdk umah aku ni jgk...die kabo nk gi umah mak su die kt Lenggeng...tingggg....dpt idea ape kate aku ikut skli...muahahaha.....maiza kol mak su bgtaw aku n pieja a.k.a seroja nk gi jgk umah die....then mak su ckp OK....yahooooo...yabeda beduuuuu....leh kuar jgk akhirnya aku dr kolej ni....
kul 8.30 mak su mai amik.....kiteorg tggu kt pak guard hostel...sambil2 tu pe lg...posing la beb...nama pon blogger tegar...verangan + perasan la aku ni...hahaha.....



pastu mak su mai amik...then die ckp nk gi berubat anak die kat SALAK...nk gi umah ustaz katanya...kiteorg follow je la mak su tu haaa....suka2 leh jln2 gi SALAK...suka nya lam ati tak ubah mcm banduan bru kuar penjara...hak3....
dlm kul 12 lebih bru smpai umah mak su kt lenggeng...pas balik berubat tu gi makan dulu kt Nilai...kedai nasi bubur kot...bersebelahan bgunan Pizza Hut & kFC....perut kenyang...mak su belanja...org belanja ati pn berbunga2 riang kesukaan...mkn pree katakan....hehe...
ngantuk da....msuk bilik Syasya anak maksu...mata plk xnak lelap...still keras kelekung...kuar kan kamera...jom pitcha.....yeah.....;p



**to be continued part 2...mau tito dulu...sok klas kul 8a.m lg...uhuk...;p

salam sayang
~~lieya lieyani~~

14 hati berbisik:

seroja said...

woii..hormatilah aku!..

haha..

ni jatuhkan saham aku wei...

siap kamu!!!!!!!!!!!!

leadleedeea said...

hang out wit faveret girls mmg syok....hehehehe

☆ lieya latif ☆ said...

wah hepi laa dpt outing yeak...hi hi hi....lagi syok dpt makan free org belanje...mmg best!! teringat mase zaman uitm dulu tau lieya, tapi akak jarang le gi umah sedare sebab tak ramai pun kat kl tuh, just outing gi kl n jalan2 jek ...tu pun dah syukur dari teperap dlm bilik hi hi hi

masviona said...

ahaksss perumpamaan....suka bagaikan banduan baru kuar dr penjara....hehehehe....klakar lak baca..:)

Dee said...

masa single ni lah keseronokan nyer..bila dgn kawan2..kecoh semacam..

Qasehku said...

Alahai dik comey akak nie..nk tdo pn smpat snap pic ya..t citer lagik ea..

lieya shayunk said...

~~>Seroja: hahaha...aku tgk comel je gmbo tu...bak kata maiza ada ular atas pale mu....muahahaha....

lieya shayunk said...

~~>leedleedea: ahh mmg best pn kuar ngn budak2 sengal nih..hehe...

lieya shayunk said...

~~>kak lieya: ooo mcm tu ke akk...tp at least leh kuar gak akk ku kan...heee..

lieya shayunk said...

~~>masviona: hehe...lieya pn baca rsa lawak gak..tp nk wat cmne..time typing tu kuar idea cmtu...ape lg tarok je la...hehehe...

lieya shayunk said...

~~>kak dee: aah akk..tu ler psl...time ni la nk kecoh2 pn..hihi...

lieya shayunk said...

~~>mama qaseh: ala akk ku....tu namanya sudah buang tebiat..hehe...okeyh nnti lieya cerita ceritut lg k...hehe...

atty's said...

sonok tgk anakdAra bersuka2

tazz said...

bestnye holiday (: