Thursday, April 9, 2009

Aku di Bius TAG....

pin..pin...ada tag utk kamu cik lieya...uish...tag udah dtg la....camne nih...oleh krn aku sygkan kawan2 aku so aku kena la jwb dgn hati yg gumbira...tak nak kusut2kepala dan berlaku kekacau bilauan disitu....aik...btl ke tak ayat aku tuh...hantam saja la labu....hahaha....

first, aku di tag oleh mama qaseh...hip2 horey...time kasih sbb mengeTAG lieya ye akk ku shayang....hihi...


1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
nama blog aku sekarang ialah "lieya lieyani always mish u"...nama ni aku dapat hasil dr nama gabungan aku (lieya) dan my shayang (sani){(lieya+sani=lieya lieyani)}...kenapa mish u plak kt belakang tu reason nye krn my shayang ada kt terengganu...so, die jauh dari ku...setiap saat, ketika dan waktu aku sentiasa merindui dirinya...begitu la kisah terjadinya nama blog aku skrg nie...


2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
my link sekarang ialah "http://lieyalieyani.blogspot.com/"...dan idea untuk menamakannya sama seperti reason di atas kerana gabungan nama aku dan my shayang....

3. Apakah 'method' penulisan dalam blog anda?
ermmmm...blog ni actually tempat aku meluahkan rasa hati aku samaada aku tgh happy ke sedih ke tensyen ke dan lain2 lagi...ianya byk berkisahkan kehidupan aku sebenarnya...selain itu melalui blog ni jugak aku dpt berkenalan ngn ramai org...especially my friends kt blog ni...lieya syg kamu semua....

4.Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
nk hapuskan blog aku ni??? wat masa sekarang tak trasa lg nk hapuskannya...aku syg blog aku ni...


5.Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
pendapat lieya ttg mama qaseh ni...dia seorg ibu yg penyayang terhadap anaknya iaitu qaseh...dia baik orgnya...dan lieya pernah dpt present dr dia sbb dpt mnjwb soklan ttg ape ntah kt blog dia dlu...lieya dh lupa akk...sory deh....shayang akk sgt2....=)

Senaraikan 5 orang yang akan anda tag.

tooney rooney
dakjaat
dd dudu
lilacfia
amilah


tag aku yg ke 2 plak datangnya dr miss seroja a.k.a rumetku yg bertuah ni...knp aku ckp die bertuah...sbbnya adalah....hanya aku sorg je yg tahu....aku kan rumet die....hihi....

1. anda rasa anda hot??

hot ke aku ni...aku hot time cuaca panas je kot...hihi...;p

2. upload gambar kegemaran anda?


3.knp anda suka gambar ini?
kenapa aku suka gambar ni?? sbbnya tu gambar terbaru aku...kwn YM aku ckp muka aku cam chinese look...korang rasa ada tak cam chinese look?? cam org asli je aku tgk...muahaha...

4. bila kali terakhir makan pizza?
kali terakhir mkn pizza ngan my shayang masa cuti semester dulu...aku balik terengganu..my shayang menggediks nk dating la katakan...rindu katanya..hiks..memalukan je...katanya nk makan makanan barat...so ape lagi jom ler pegi la PIzza Hut...

5. lagu terakhir yang anda dengar?
sekarang tgh dengar lagu siti nurhaliza-Demi Kasih Sayang-

6. apa yang anda sedang buat selain daripada selesaikan tag ini?
erm...tgh menunggu kolling dari my shayang...die kata nk kol..tp tak tahu kul bpe nk kol..skrg dh kul 1.23am...rindu ni syg oi....sob3....

7. selain dari nama sendiri, anda suka dipanggil dengan nama apa?
along, lieya, yaaa, cyg(just for my shayang only)

8. tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan. sila lakukan homework yer...
mama qaseh
kak lieya (cinta hati papa dan mama)
kak leena
kak eidafatiha
lea
su

9. saper no 1 kepada anda?
kawan blog aku la...mama kpd adik qaseh...

10. orang no 3 ada hubungan dengan sesiapa?
entah la...tak tahu...hehe...ngan husband die kot...hihi..;p

11. kata sesuatu berkenaan dengan orang no 5?
selamat menjawab tag ini yer adik lea.....

12. bagaimana pulak dengan orang no 4?
kak eidafatiha ni baik orgnya...mempunyai anak perempuan yg comel..kak eida ni always nmpk muda...wlaupn da ada anak sorg...hehe...

13. siapakah orang no 2?
org no 2 ialah kak lieya...kak lieya ni namanya sama spt namaku...die ada 2 org anak gadis yg comel lote(ayat Ganu)...hehe...

14. bagi pasanan anda kepada orang no 6.
kak su plk seorg cikgu yg penyayang dan baik hati...

** fuh berpeluh-peluh nk siapkan tag ni...dah kul 2am dah...esok ada klas kul 8am..aduih...mau tito daaa....
kpd rakan2 yg kena tag ngan lieya korang jgn la segan2 lak nk amik tag tu k...kalau tak nak jwb tag tu pn tak mengapa...lieya tak marah pun...but appreciate la sikit kan...tanda penghargaan korang dgn persahabatan d alam maya ni....bubye...ZZZzzzz....

salam sayang

~~lieya lieyani~~

11 hati berbisik:

lea said...

owh...daku ditagged..
nanti ader mase ataw tension study lea jawab yer...
huhu

lea said...

lieya..
amek ur award kat my blog yer...

nenekrock said...

siyes cam chinese lookla
salam kenal
=D

☆ lieya latif ☆ said...

suke gak ngan pic tu....hi hi hi kiut n berseri2 ajek, cam dlm iman gitu he he he he

oooo lieya ni cinta PJJ la yeak...takpe2 jauh2 ni rindu-rinduan....bergelodak ajek dlm jiwa tak sabar nak jumpe kan he he he he

halamak, name daku pun ade kene tag ker....he he hehe daku la anak murid paling pemalas!!! he he he

atty's said...

bagus ar rajin wad tag

LeenA said...

ala nyah...akk kene tagged ke????uhuk2...

nti mkcik jwb yek...

tp tlg jwb tag mkcik jugak...:d

lieya shayunk said...

to lea: xpe2 soklan senang je tu...jgn kusutkan kepala anda...ok nnti lieya amik award tu yea...tQ deh...

lieya shayunk said...

to nenekRock: ye ker...wah3...terperasan lak skejap..hihi...salam knl jugak ngn nenek...heee...

lieya shayunk said...

to kak lieya: owh..akk ckp muka ku cam dlm iman gitu...siyes aku x caya..
tp dlm ati vangga gitu...hak3...hah kak lieya jwb tag tu taw...hihi...

lieya shayunk said...

to kak atty: mood tgh rajin...hehe...

lieya shayunk said...

to kak leena: yerp...akk kna dera mnjwb tag jugak...heee...