Thursday, April 23, 2009

tengah2 duk search internet...tiba-tiba muncul artikel ni....aku tak bape amik tahu mna hal2 artis ni...almaklumla umahku a.k.a hostel ku tak de tibi(TV)...so bila baca artikel ni sikit terkejut jgk lah...tp apakan daya....malang nk menimpa...kite mna la tau kan....wallahua'lam...hanya allah saja yg tahu....


Berikut adalah petikan lengkap dari Utusan Malaysia:

KUALA LUMPUR 15 April - Juara Raja Lawak musim kedua, Ahmad Nabil Ahmad atau Nabil nyaris maut apabila motosikal yang ditunggangnya terbabas di Bukit Jelutong, Shah Alam petang semalam.

Nabil, 26, yang baru memenangi Bintang Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular 2008 Ahad lalu, tercampak daripada motosikalnya dan terkena penghadang jalan bagaimanapun hanya cedera ringan pada bahagian siku dan kaki.

Dalam kejadian pada pukul 3 petang itu, Nabil juga bernasib baik kerana tidak dilanggar oleh sebuah lori yang kebetulan berada berhampiran tempat kejadian sebaik sahaja dia melepasi Plaza Tol Bukit Jelutong.

“Ketika itu saya sedang menuju ke Studio ntv7 di Glenmarie untuk menjalani rakaman program Harta Mania yang bakal ditayangkan di TV9 pada 1 Jun ini.

“Selekoh selepas plaza tol tersebut licin dan berminyak sehingga membuatkan saya tidak dapat mengawal motosikal lalu terbabas.

“Saya kemudian menghubungi Irma Hasmie yang terus membawa saya ke Hospital Darul Ehsan untuk mendapatkan rawatan,” katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurut Nabil, doktor mengesahkan dia tidak mengalami sebarang kecederaan parah selepas menjalani pemeriksaan sinar-X.

”Saya dibenarkan keluar dan kini berehat di rumah. Ini merupakan kemalangan kedua saya tahun ini.

”Tiga minggu lalu, kereta yang saya pandu terlibat dalam kemalangan di Kerinchi Link,” katanya.

Ditanya mengenai rakaman Harta Mania, Nabil berkata, dia sepatutnya menghabiskan baki rakaman terakhir iaitu tujuh episod program itu semalam dan hari ini.

“Tetapi terpaksa ditangguhkan dahulu sehingga saya benar-benar sihat,” jelasnya.



**harap2 abang Bil cepat sembuh dan dpt menyinari industry lawak msia as soon as possible.....

salam sayang
~~lieya lieyani~~

8 hati berbisik:

sEr0ja said...

amboi..sejok bila bercerita ceritut pasal artis nie..nk jadi oh artis ke..haha..

btw, i love bang bil! miahaha..=P

lea said...

nasib baek abg nabil selamat kan...
lea suke die..
ensem...hik3

lieya shayunk said...

to seroja: owh kamu...i nk jd oh artis pn x buley....muahaha...abg bil is the best...heeee..=)

lieya shayunk said...

to lea: tu ler pasal lea oii...nseb bek die ok....ensem pn dik non die tu pakwe org....haha...;p

mummYaeesh said...

wah..terus call buah hati!

lieya shayunk said...

aahh kak...tu ler pasal...hiks...=)

Mama Mya said...

waa minat bang bil nampak :)

mama mya
http://www.quefamili.com

lieya shayunk said...

to mama mya: minat jgk...tp xde la fanatik mna pn...die tu lawak la...hehe...