Tuesday, April 21, 2009

jeng..jeng..jeng......

salam uols....
dah lama x wat entry kt blog ni...
rasa rindu plak aih....
sebenarnya sekarang ni aku ngah menghadapi sebuah dugaan yg paling hazab.....
apakah dugaan itu????
jawapannya kite tunggu selepas ini....
muahaha.....

ok back to the story....
aku nk wat tag yg d beri kengkawanku.....
sory la tawan2....adik mu ngah bz ngan EXAM skrg ni....
tu yg tak jawab lagi tag uols tu.....

first aku wat tag dr adik lea dulu.....
kena ikut turutan.....jgn gopoh2....slow n steady beb....hihi.....

arahan tag: sila ceritakan 3 benda kesayangan anda...

1) benda kesayanganku yg pertama of coz la my lappy.....tnpa die aku xleh la nk hapdet blog....oh lappy ku syg....aii lebiu....hahahaha....


2) of coz la my fon-fon....kurinoku tango-tango...kurinoku khito kureneku nuyo....uols paham tak yg aku tulis tu...tu laaa ringtone guwe....japanese gitu....oyeah....tepon ni aku beli da lama da...masa aku form 6 beli guna duit biasiswa sampai laaa nih....tu pasal hp aku evergreen gitu.....



3) barang kesayangan ku yg ke 3 ialah....jeng...jeng..jeng...tadaaaa....

my teddy....shomel2 la...teddy ni pemberian my shayang kat aku....sempena birthday aku...asyik bg teddy je kan....pe kate bg rantai emas ke gelang emas ke kete sport ke...besh gak...teddy yg aku ada sume skli 5 ekor....ngan aku skrg ada 3 ekor...lg 2 ada kt umah kt trg...bg mama ku peluk....muahaha....


tag yg ke 2 pula datangnya dr kak leena....ampun ye akk...adik mu lmbt mnyelesaikan tag yg d beri....uhuk.....soalan2 nya....adalah.............

1. Letak kan gambar profile anda

2. Terangkan apa maksud gambar itu?
maksud gambar ni..??gambar ni d ambik masa aku gi CIDB convention centre...nmpk sgguh mulus tulus halus wajahku masa ni....padahal jerawat byk yg amat....muahaha....

3. Kenapa pilih or letak gambar itu?
aku pilih gambar ni sbb aku rsa gmbr ni comel kot....maklum la tuannya pun dah comel...so nk suh lg up la kecomelannya....uwek....cepat muntah ngan statement nih......;p

**sudah msuk waktu maghrib....jom solat yuk......=)

salam sayang
~~lieya lieyani~~

17 hati berbisik:

WeBViDeOKLiP said...

ape dugaan yg azab tue?

atty's said...

apa ler dugaan tu lieya..

lieya shayunk said...

to webvideo klip & kty: dugaan tu adalah....lieya skrg ngah exam....tu la dugaan yg pling mnguji akal dan fikiran.....heee....

ira82 said...

askum...
salam perkenalan dari ira ...
sahabat maya...

ada masa nanti links blogged saye yea...

ira82.blogspot.com...

anyway daa....
askum...

SiS-lin said...

dpt teddy bear lg best,bole bt peluk tido mlm lieya...

☆ lieya latif ☆ said...

kiutnye lappy lieya....betul tu, skrang pc or lappy adelah dunia kite kan....lagi satu broadband, kalo takde aduhai.....sunyinye idop he he he he

LeenA said...

terima kaseh yo kerana sudi menjawab tag kawe ya...

alif-mikail said...

sini baru asar.. yuk!

Mama Mya said...

sib baik x tag akak kalau x jenuh laaa akak nak cari barang2 kesayangan hihihi

mama mya
http://www.quefamili.com

@tune® said...

nak teddy bear!!!!!!!!

lieya shayunk said...

to ira82: hye kak ira...mekasih sudi jenjalan kt blog lieya ni...
lieya dah link akk...
nice to meet u akk....
daaa....=)

lieya shayunk said...

to sis lin: aah sis...mmg itu pn motip utama teddy bear tu...hiks...;p

lieya shayunk said...

to kak lieya: mekasih akk...cute ke lappy lieya tu...vangga2...hehe...pas hbs study nnti harus ku beli broadband...sng nk hapdet blog...hiks...;p

lieya shayunk said...

to kak leena: sama2 akk ku....heee..;p

lieya shayunk said...

to alif mikail: hehehe....=)

lieya shayunk said...

to mama mya: aah kan kak...akk bernasib baik......heeee...;p

lieya shayunk said...

to tune: amik ler....kite bg bundle...tp boleh ke...?ahaks...;p