Tuesday, April 14, 2009

Dilema dan Aku

assalamualaikum dan selamat pagi semua.....
rindunya nak balik umah...
bulan 6 ni baru dapat balik....
aku exam midterm 21 hb 4 2009 hingga 27 hb 4 2009...
28 hb 4 da start kelas pulak daaaa.....
lagi pulak semester nie aku dah last semester kat kolej ni...
so next semester aku dah start praktikal training...
mungkin praktikal kat syarikat contractor kt teganu la....

selepas exam final ni budak2 last sem course aku ada wat trip ke pulau kapas...rasa macam nak pegi...budak kelas aku pun tnya kat aku...


BK: akk...kiteorg wat trip pegi pulau kapas lepas final exam nanti...akk nak join tak??

A: erm,,owh kamu nk wat trip gi pulau kapas ek??boleh gak...tambang cmne?? brp??aktiviti plk ape??

BK: kiteorg dah bincang,,tambang RM300.00 tak termasuk transport...transport pegi balik RM 80.00= RM 380.00...aktivit kita ada buat snorkling n byk lg la...

A: ooo....cam best je...akk rasa mcm nak tp akk bgtau kamu later k...akk kna pikir dlu k..

BK: ok..tp cpt sikit tau..kiteorg nk booking tempat....

A: ok deh.....

pastu aku terpikir...as a anak jati terengganu caj rm300 tu berbaloi ke tidak ek...aktiviti cam best je ada snorkling bagai...rasa cam teruja je nk pegi...tp takpe ilex dlu....
selang seminggu lepas tu plk BK tnya lagi...

BK: akk nak pegi ke tak??

A: erm,,tak tau lagi la yang...nanti dlu yea...

BK: ok..takpe..tp akk kna bgtu cepat tau kitaorg nk deposit 100 by this week....

A: ok deh....

malam tu mesej2 ngan my shayang tnya pndpt die pasal pulau kapas ni....my shayang pn ape lg pung pang pung pang bebel kat aku...aduih x soka2.....sbb nye aku bgtau lambat kt dia...

ms: syg...cyg nk g pulau kapas...bdk2 kelas wat trip g sana...nk gi leh tak?

mr: cyg takyah gi lah pulau kapas tu...bahya tau...skrg ni musim tak menentu....air laut bergelora..bahaya tau...

ms: ala...cyg nak gi gak...biar la...tak kira....

mr: cyg ni tak dgr kate la...xyah gi la cyg...lagipun mahal tu kna byr 300 tu....pulau kapas tu tak de pape la...better simpan je duit tu....

ms: muncung dan majuk...ye la2.....

aku pn da tak tahu nk wat keputusan camne...aku buntu...mungkin aku tak pegi...ada betul gak kata my shayang aku tu..beringat sebelum berlaku pape kan..skg kan asyik ujan je cuaca x menentu plk tu..adess...

korang rase btl tak keputusan aku wat ni...huuhu...


BK= Budak Kelas
A= Aku

**aku dalam dilema........

salam sayang
~~lieya lieyani~~

7 hati berbisik:

sEr0ja said...

ai tnye bf dulu dr tnye mum sendiri...=P

lieya shayunk said...

dop tepon mum...nk tnya guane..bf ari2 contact...muahaha....anak mum sgt lah bertuah skg ni kang....
uhuk3...

atty's said...

kalo kty..kty pegi..bila lagik nak enjoy..

nanti kalo dah kawin lom tentu lai.
zaman kita anakdara..rugi..kalo tade kenangan..

joegrimjow said...

nak balik jugakkk

lieya shayunk said...

to kak atty's: tu la pasal kty...tp ckp mr tu ada btl jgk kak...
kt trg skg asyik ujan je..lieya x brani la nk tggung risiko akk...lgpn lieya dh pnh gi ke pulau tu ngn family..so x terkilan sgt la kalau x pegi...thnx give me comments...

lieya shayunk said...

to joegrimjow: jom2 balik sama2 bln 6 nnti...org ganu gop ke joe ni...heee..;p

LeenA said...

seronok p pulau kapas...tp skang ni musim hujan..btol gak pe yg bf ckp...

tp kan klu ikot hati..kte pegi je kan..ssh nk dpt lepas reramai gini bile dh kawen..

sementra blom kawen, izin bf xpenting sgt, izin mak, ayah yg penting...:p

tp ikot tekak lah dek non...


im sori (ikot style AMIR RL)...