Thursday, January 15, 2009

Korean mood muvie..!!!

salam uols...
pe kababr ari nie...
lieya sihat alhamdulilah...
bertambah2 sihat sekarang nie...
kenapa la selera makan jadi bertambah2 sekarang...

hadoiyaiii....nafsu2...!!!

malam tadi lieya baru je khatam nengok cite korean...
tajuk MY GIRL...
best gilos citenyer....
ada part yang happy + giler2...
n then ada part yang sedih tu teramat la sedih...

almaklum hati guwe nie manyak la sensitip...hahaha...poyos...!!!

yang nie hero...mak aih...ensemnyer die...mau cair hatiku ini....hehe...

yang ini heroinnya...cantik kan...cumel sangat girl ni + nakal...hehe...

ok uols...meh sini lieya bg sikit sinopsis cerita nie...
actually ni cerita cinta...
mula2 girl tu tinggal di sebuah kampung...
kerjanya sebagai pemandu pelancong...
ayah girl tu seorang penipu...
suka main judi and segala bagai lah...

pd suatu hari si boy tu tejumpa girl tu coz si girl tu jatuh kt tepi jalan kena kejar di penjahat yang pada asalnya mencari ayah.tetapi si ayah melarikan diri si anak menjadi mangsa...so girl nie nk melarikan diri terjun tembok and then jatuh terjelepuk kt tepi jalan...
lepas tu si boy nie ada majlis brtemu client dari jepun...die x reti communicate bahasa jepun and then memilih girl ni jd translator die...
pastu plak nak d jadikan cerita..datok si boy sakit tenat...
atoknya tu nk cari cucu kesayangan die...adik sedara kpd si boy tu...

si boy nie suruh si girl menyamar jd cucu perempuan datok die...then atok die pn sembuh lah..
pastu si boy ni entah kenapa boleh jatuh hati plak kt girl nie...

masa nie gurl dan boy tu baru lepas tengok wayang...

time nie salji turun...setiap kali salji turun stiap kali itulah birthday si girl tu...besh nyer salji...bila la boleh merasa salji ni...klu nk merasa kena pegi sana la kan uols...hihi...

okeyh....dh penat bercerita...
kate sinopsis...so cite pendek je lah ye...hehe....
nak tahu dengan lebih detail...
anda di sarankan pegi kekedai cd yang berhampiran untuk membeli cd MY GIRL nie...=)

24 hati berbisik:

dakgilachoc a.k.a nani said...

adoi dik...akak ni nk nengok tv pn mls...apa lagi nak nengok cd...eheheheheh...mcm besh je citer dia..xpela ada masa nti akak gi pau cd lieya jerkla..lehkan? :D

lieya shayunk said...

to kak nani: haha...
blh2...
lam laptop ni ada...hehe..

lieya_latif said...

hi hi hi....dulu mmg gile tgk korean movie ni.....auntunm in my heart lah....lagi ape2 ntah tajuknyer...mmg gile2laa berhantu tgk....hi hi hi hi...mmg best kan layan cite korean ni...dahle hero hensem nak mampus (uih, kalo laki akak bace statement curang ni harus kene pancung nieh he he h) heroin nye plak cantik2....mmg best....boleh meleleh2 laa air mate kalo citer sedey nie......

korang ade mase ni lehlaa download2 bagai n layan waktu malam...akak ni lieya dah tak de mase dah.....he he he he....kul 10 jek bateri aku dah abis.....sebab penat wat keje umah.....kui kui kui kui

lieya, len kali tak yah dah beli2 cd...donwload jek dari internet....kui kui kui

lieya shayunk said...

to kak lieya: haha..taw xpe kak..
lieya pn download gak cite korean nie...sonang kije kan3...tp btl la kata akk tu bla dh ada suami n anak2 dah xde mkna nk nengok tu sume...hihi...=)

Jasfyra said...

hai dear,
dulu kan akak rajin gak mengkatamkan cita2 korea ni..tp skg ni xde masa dah..cibuk jaga 2 princess tu le..hehe

azza_irah said...

salam lieya..
tkaseh singgah diblog akak..
nnti akak link kan ya..

dl akak pun ikuti cerita2 korea..skrg dah takde masa...hehee

sepet a.k.a zack_u said...

suke jugak tengok cite ni..
sampai kan ring tone n msg pon sume lagu cite dia..haha!!

lieya shayunk said...

to kak jasfyra: hehe...tu dulu kan akk..now bila da ada ank2 xleyh la nk layan korean sgt kan...hehe...

lieya shayunk said...

to kak azza: shame2 akk...=)

lieya shayunk said...

to sepet: waaa...sepet mengomen blog i...cam x caye jer..anyway thnx yer sepet...aah besh kan lagu2 lam cite nie..tgkap cintan lor...=)

jiwa kaco said...

salam zairah..
terima kasih sebab sampai ke blog buruk saya tu..

study mana yek

lieya shayunk said...

to jiwakaco: lor mna dew buruk...ok la tu...dh hensem la tu blog awk..hehe...lieya study kt n9...awk?

vidadarisakura said...

hoh!!
penat maw tengok panjang2..
haha
aku pena layan sampai habis full house jak...hee

lieya shayunk said...

to vidadarisakura: mmg pnjang pn cite korean nie..but before khatam my girl...lieya dh khatam full house...heee...=)

jiwa kaco said...

lieya.. boleh aje link ke blog saya..cuma saya harap apa ada kat blog saya itu sebagai wadah berhibur saja... yg baik dtg dari allah ..dan yang buruk tu datang dari pemikiran saya yg kaco

saya dok nilai aje
nak chatym add saya di ahamddaniel81

SiS-lin said...

dulu sis suke tgk cite korea,tp dok asyik gembeng je depan tv malu lak dgn ank2 yg dh besar nih...keh3

lea said...

suke citer my girl ni gak..
lagu die pun best kan
hehehe...

kite dh link kan awk dh
=)elydano

lieya shayunk said...

to jiwa kacO: its ok la awk...da ok la tu...nice blog...sy kt mantin nie jer...dkt gak la ngn nilai...hehe...

lieya shayunk said...

to sis lin: ala...ye x ye jgk kan akk...anyway cite korean nie mmg besh...hehe...=)

lieya shayunk said...

to lea: aah kan lea...mmg besh cite nie..ada klako2 n ada jgk yg shedih..huhu...

Wishing Star said...

muehehehe
saye beli VCD citer ni
yg ori!!!
Joo Yu Rin memang kelakar!!!

lieya shayunk said...

to wishing star: joo yoo rin dan seol gong chan...si comel & si hensem...
hehe..=)

eida~fatiha said...

suka giler tgk citer ne..
tgk byk kali pon x jemu2..
hihihi

lieya shayunk said...

to kak eidafatiha: aah kak...cite ni mmg besh...mmg syok hbs lah...hehe...=)